fredag 16 maj 2014

Bräckt skinka med lökfräs

BRÄCKT SKINKA MED LÖKFRÄS

Rökt skinka brukar höra sommarens lätta middagar till, och varför inte bräcka den lätt och servera lökfräs till som komplement?

4 personer

8 skivor rökt skinka
3 gula lökar
3 medelstora äpplen
4 flådda tomater
2 msk margarin
1 msk olja
salt, vitpeppar
½ tsk basilika


Skala och skär lökarna i tunna skivor och äpplena i klyftor. Bräck skinkskivorna lätt i en stekpanna. I en annan stekpanna låter man lök, äpplen och flådda, sönderbrutna tomater puttra mjuka i oljeblandat margarin. Krydda och dofta över litet basilika.

Lägg en stor sked lökfräs på varje skinkskiva och servera genast med nykokt färskpotatis.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar