måndag 19 maj 2014

Biffar med grönsaksröra

BIFFAR MED GRÖNSAKSRÖRA

Grönsaksröran kan antingen fräsas en stund i stekpanna och serveras varm eller ätas kall. Gräddfil och riven ost är gott som tillbehör.

4 portioner

4 skivor minutbiff, ca 500 g
eller innanlår av nöt
1 msk smör eller margarin
1/4 tsk salt
1/4 tsk vitpeppar

Grönsaksröra:
2 - 3 stora tomater
½ rödlök
1 stjälk bladselleri
½ - 1 grön paprika
2 msk matolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk hackad persilja
½ tsk senapsfrön
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Serveringstips:
Råstekt potatis, gräddfil och riven ost.


Grönsaksröran: Hacka tomater, lök, selleri och paprika. Blanda grönsakerna med olja, vinäger, persilja och kryddor. Låt grönsaksröran stå och dra åt sig smaken.

Bryn matfettet i en stekpanna. Lägg i biffarna och bryn dem på båda sidorna. Sänk värmen och stek dem färdiga, 1 - 3 minuter per sida beroende på hur genomstekta du vill ha dem. Krydda med salt och peppar.

Lägg upp köttet på ett uppläggningsfat. Servera grönsaksröran kall till köttet eller värm den i stekpannan några minuter.

Servera gärna gräddfil och riven ost till köttet.


Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 6 - 10 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar