måndag 19 maj 2014

Kyckling med tomat och paprika

KYCKLING MED TOMAT OCH PAPRIKA

4 - 6 personer

1 styckad gödkyckling
salt, vitpeppar
2 - 3 msk smör eller margarin
2 stora gula lökar
3 msk mjöl
2 klyftor vitlök
3 tomater
2 gröna paprikor
2 röda paprikor
2 äpplen
1 msk klippt persilja
1 krm timjan
1 lagerblad
5 dl tärningsbuljong
persilja till garnering


Tina kycklingen, krydda bitarna och bryn dem i hett matfett i en stekgryta. Tillsätt löken, skuren i klyftor, och fräs även den ett par minuter. Strö på mjölet, tillsätt krossad vitlök, skalade tomater, strimlad paprika, klyftat, skalat äpple samt kryddor. Häll på buljongen och låt grytan småputtra under lock ca 25 minuter.

Garnera med klippt persilja och servera kokt ris till kycklingen, gärna saffransris. Ta ½ g saffran och 1 tsk salt till 3 dl risgryn.


Tid för tillagning: Ca 1 timme och 5 minuter.


Från Hemmets Journal kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar