onsdag 30 april 2014

Stora köttfärslimpan

STORA KÖTTFÄRSLIMPAN

En stor, saftig färslimpa med inbakade grönsaker och ett täcke av bacon. Servera den när det är många som slagit sig ned vid middagsbordet.

6 - 8 portioner

900 g blandfärs
1 stor gul lök
1 grön paprika
1 stjälk bladselleri
3 msk smör eller margarin
1½ tsk salt
½ - 1 tsk chilipulver
2 ägg
1 dl havregryn
1 burk hela tomater, 400 g
4 skivor bacon

Tips:
Rester av färslimpan är gott
som pålägg på smörgås.


Skala och hacka löken. Rensa paprikan och hacka den och sellerin. Smält matfettet i en stekpanna och fräs lök, paprika och selleri tills grönsakerna är mjuka, 5 - 10 minuter. Blanda färsen med salt, chilipulver och ägg i en bunke. Tillsätt havregryn, tomater och grönsaker till färsen.

Häll färsen i en avlång bakform och lägg på baconskivorna. Grädda i mitten av ugnen i 175° 1 - 1½ timme eller tills färsen är genomgräddad. Låt färslimpan vila ca 10 minuter innan den serveras.

Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 1 - 1½ timme






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar