STORA KÖTTFÄRSLIMPAN
En stor, saftig färslimpa med inbakade grönsaker och ett täcke av bacon. Servera den när det är många som slagit sig ned vid middagsbordet.
6 - 8 portioner
900 g blandfärs
1 stor gul lök
1 grön paprika
1 stjälk bladselleri
3 msk smör eller margarin
1½ tsk salt
½ - 1 tsk chilipulver
2 ägg
1 dl havregryn
1 burk hela tomater, 400 g
4 skivor bacon
Tips:
Rester av färslimpan är gott
som pålägg på smörgås.
Skala och hacka löken. Rensa paprikan och hacka den och sellerin. Smält matfettet i en stekpanna och fräs lök, paprika och selleri tills grönsakerna är mjuka, 5 - 10 minuter. Blanda färsen med salt, chilipulver och ägg i en bunke. Tillsätt havregryn, tomater och grönsaker till färsen.
Häll färsen i en avlång bakform och lägg på baconskivorna. Grädda i mitten av ugnen i 175° 1 - 1½ timme eller tills färsen är genomgräddad. Låt färslimpan vila ca 10 minuter innan den serveras.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 1 - 1½ timme
En stor, saftig färslimpa med inbakade grönsaker och ett täcke av bacon. Servera den när det är många som slagit sig ned vid middagsbordet.
6 - 8 portioner
900 g blandfärs
1 stor gul lök
1 grön paprika
1 stjälk bladselleri
3 msk smör eller margarin
1½ tsk salt
½ - 1 tsk chilipulver
2 ägg
1 dl havregryn
1 burk hela tomater, 400 g
4 skivor bacon
Tips:
Rester av färslimpan är gott
som pålägg på smörgås.
Skala och hacka löken. Rensa paprikan och hacka den och sellerin. Smält matfettet i en stekpanna och fräs lök, paprika och selleri tills grönsakerna är mjuka, 5 - 10 minuter. Blanda färsen med salt, chilipulver och ägg i en bunke. Tillsätt havregryn, tomater och grönsaker till färsen.
Häll färsen i en avlång bakform och lägg på baconskivorna. Grädda i mitten av ugnen i 175° 1 - 1½ timme eller tills färsen är genomgräddad. Låt färslimpan vila ca 10 minuter innan den serveras.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 1 - 1½ timme
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar