RIS MED SKINKA OCH FRUKT
Ett gott skinkris som kan serveras varmt som kvällsrätt och sedan bli kall lunchmat dagen därpå - om det blir något över förstås!
4 portioner
2 dl långkornigt ris
hönsbuljong
150 g kokt eller rökt skinka
1 burk mandariner, 175 g
2 dl gröna ärter
3 msk finhackad persilja
Dressing:
4 msk matolja
1 msk citronsaft
1 msk vatten
1 msk hackad kapris
½ krm salt
½ krm svartpeppar
Serveringstips:
Solrosbullar eller småfranska,
smör och ost är gott till.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, men byt ut vattnet mot hönsbuljong. Skär skinkan i små tärningar. Häll av spadet från mandarinerna.
Blanda samman olja, citronsaft, vatten, kapris, salt och peppar. Blanda ned skinka, mandariner och ärter i riset. Blanda ned persiljan, häll dressingen över och rör om. Servera riset.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 20 minuter
Ett gott skinkris som kan serveras varmt som kvällsrätt och sedan bli kall lunchmat dagen därpå - om det blir något över förstås!
4 portioner
2 dl långkornigt ris
hönsbuljong
150 g kokt eller rökt skinka
1 burk mandariner, 175 g
2 dl gröna ärter
3 msk finhackad persilja
Dressing:
4 msk matolja
1 msk citronsaft
1 msk vatten
1 msk hackad kapris
½ krm salt
½ krm svartpeppar
Serveringstips:
Solrosbullar eller småfranska,
smör och ost är gott till.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, men byt ut vattnet mot hönsbuljong. Skär skinkan i små tärningar. Häll av spadet från mandarinerna.
Blanda samman olja, citronsaft, vatten, kapris, salt och peppar. Blanda ned skinka, mandariner och ärter i riset. Blanda ned persiljan, häll dressingen över och rör om. Servera riset.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 20 minuter

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar