PERSIKOR UNDER CITRONTÄCKE
Persikor under ett fluffigt täcke med citronsmak. En dessert som passar året runt och som är lätt att göra.
4 - 6 portioner
1 burk persikor, 850 g
3 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
2½ dl mjölk
rivet skal av 1 citron
5 msk pressad citronsaft
1½ dl socker
3 ägg
Tips:
Strö litet flagad mandel över persikorna
eller över citrontäcket före gräddningen.
Persikorna kan bytas ut mot aprikoser.
Låt persikorna rinna av och skär dem sedan i skivor. Lägg dem i en ugnssäker form. Smält matfettet i en kastrull och blanda sedan ned mjölet. Vispa ned mjölken och låt det koka några minuter under vispning.
Blanda ned citronskal och -saft, socker och äggulor. Vispa äggvitorna styva och vänd ned dem i smeten. Bred smeten över persikorna och grädda i vattenbad i 175° 30 - 35 minuter. Servera desserten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 5 - 10 minuter
Tid i ugnen 30 minuter
Persikor under ett fluffigt täcke med citronsmak. En dessert som passar året runt och som är lätt att göra.
4 - 6 portioner
1 burk persikor, 850 g
3 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
2½ dl mjölk
rivet skal av 1 citron
5 msk pressad citronsaft
1½ dl socker
3 ägg
Tips:
Strö litet flagad mandel över persikorna
eller över citrontäcket före gräddningen.
Persikorna kan bytas ut mot aprikoser.
Låt persikorna rinna av och skär dem sedan i skivor. Lägg dem i en ugnssäker form. Smält matfettet i en kastrull och blanda sedan ned mjölet. Vispa ned mjölken och låt det koka några minuter under vispning.
Blanda ned citronskal och -saft, socker och äggulor. Vispa äggvitorna styva och vänd ned dem i smeten. Bred smeten över persikorna och grädda i vattenbad i 175° 30 - 35 minuter. Servera desserten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 5 - 10 minuter
Tid i ugnen 30 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar