onsdag 30 april 2014

Citrus- och passionskräm

CITRUS- OCH PASSIONSKRÄM

Låt oss inte glömma bort vår barndoms kräm som smakade så gott! Här har vi piffat upp citruskräm med passionsfrukt som ger en fin, syrlig smak.

4 portioner

8 apelsiner
1 dl vatten
2½ msk potatismjöl
ev 2 - 3 msk socker
3 passionsfrukter
1 - 2 msk pressad citronsaft

Garnering:
blodapelsin eller blodgrape
citronmeliss

Serveringstips:
Servera krämen varm eller kall
med mjölk.


Pressa apelsinerna och häll saften i en kastrull. Blanda ned vatten, potatismjöl och ev socker. Värm på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar.

Ta kastrullen från plattan. Halvera passionsfrukterna och skrapa ned fruktkärnorna i krämen. Smaka av med citronsaft. Garnera med blodapelsin och citronmeliss och servera krämen.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 10 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar