CITRUS- OCH PASSIONSKRÄM
Låt oss inte glömma bort vår barndoms kräm som smakade så gott! Här har vi piffat upp citruskräm med passionsfrukt som ger en fin, syrlig smak.
4 portioner
8 apelsiner
1 dl vatten
2½ msk potatismjöl
ev 2 - 3 msk socker
3 passionsfrukter
1 - 2 msk pressad citronsaft
Garnering:
blodapelsin eller blodgrape
citronmeliss
Serveringstips:
Servera krämen varm eller kall
med mjölk.
Pressa apelsinerna och häll saften i en kastrull. Blanda ned vatten, potatismjöl och ev socker. Värm på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar.
Ta kastrullen från plattan. Halvera passionsfrukterna och skrapa ned fruktkärnorna i krämen. Smaka av med citronsaft. Garnera med blodapelsin och citronmeliss och servera krämen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 10 minuter
Låt oss inte glömma bort vår barndoms kräm som smakade så gott! Här har vi piffat upp citruskräm med passionsfrukt som ger en fin, syrlig smak.
4 portioner
8 apelsiner
1 dl vatten
2½ msk potatismjöl
ev 2 - 3 msk socker
3 passionsfrukter
1 - 2 msk pressad citronsaft
Garnering:
blodapelsin eller blodgrape
citronmeliss
Serveringstips:
Servera krämen varm eller kall
med mjölk.
Pressa apelsinerna och häll saften i en kastrull. Blanda ned vatten, potatismjöl och ev socker. Värm på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar.
Ta kastrullen från plattan. Halvera passionsfrukterna och skrapa ned fruktkärnorna i krämen. Smaka av med citronsaft. Garnera med blodapelsin och citronmeliss och servera krämen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 10 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar