SNABBLAGAD GULASCH
Denna gulasch tillagar du på ca 30 minuter. Tiden kan variera något beroende på hur mört köttet är. En idealisk middagsrätt när hungriga magar otåligt väntar.
4 portioner
600 g benfritt nötkött,
innanlår eller fransyska
½ gul lök
½ röd paprika
½ grön paprika
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl köttbuljong
4 msk rödvin
1 msk vinäger
½ tsk salt
½ - 1 msk paprikapulver
½ tsk mejram
½ tsk kumminfrön
1 krm vitpeppar
Skär köttet i tunna strimlor. Hacka lök och paprika. Smält matfettet i en stekgryta eller stor stekpanna och fräs löken några minuter. Blanda ned köttet och bryn det runt om tills det fått fin färg. Strö över mjölet, rör om och späd med buljongen. Tillsätt paprika, vin, vinäger, salt och kryddor.
Låt gulaschen småputtra ca 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av och krydda ev mer. Servera gulaschen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Ca 20 minuter på spisen
Denna gulasch tillagar du på ca 30 minuter. Tiden kan variera något beroende på hur mört köttet är. En idealisk middagsrätt när hungriga magar otåligt väntar.
4 portioner
600 g benfritt nötkött,
innanlår eller fransyska
½ gul lök
½ röd paprika
½ grön paprika
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl köttbuljong
4 msk rödvin
1 msk vinäger
½ tsk salt
½ - 1 msk paprikapulver
½ tsk mejram
½ tsk kumminfrön
1 krm vitpeppar
Skär köttet i tunna strimlor. Hacka lök och paprika. Smält matfettet i en stekgryta eller stor stekpanna och fräs löken några minuter. Blanda ned köttet och bryn det runt om tills det fått fin färg. Strö över mjölet, rör om och späd med buljongen. Tillsätt paprika, vin, vinäger, salt och kryddor.
Låt gulaschen småputtra ca 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av och krydda ev mer. Servera gulaschen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Ca 20 minuter på spisen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar