onsdag 30 april 2014

Potatis- och rädissoppa

POTATIS- OCH RÄDISSOPPA

Bjud på en billig och god soppa där rädisbladen både ger fin smak och färg. Garnera med klippt krasse och bjud bröd till.

4 portioner

4 potatisar
7 dl höns- eller grönsaksbuljong
½ knippe rädisor med blad
2 dl crème fraîche
salt, peppar

Garnering:
krasse


Skala potatisen och skär den i tärningar. Koka potatisen i buljongen tills den är mjuk. Skär rädisorna i skivor och hacka bladen fint. Blanda ned rädisbladen i potatisen och finfördela allt i en matberedare eller mixer.

Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt crème fraîche och låt soppan koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda ned rädisorna, garnera med krasse och servera soppan.

Låt rädisorna ligga en stund i kallt vatten så blir de extra krispiga och fräscha. Använd gärna lätt crème fraîche till soppan.

Tid för tillagning: 30 minuters förberedelse
+ 25 minuter på spisen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar