onsdag 30 april 2014

Köttfärsragu

KÖTTFÄRSRAGU

Denna goda köttfärsragu faller både stora och små i smaken. En lättlagad rätt som är praktisk att servera när man är många vid bordet.

4 portioner

2 morötter
1 zucchini
2 tomater
1 msk smör eller margarin
1 burk blandsvamp, 200 g,
eller 1 burk champinjoner
400 - 500 g nötfärs
1 dl hackad persilja
1½ dl kaffegrädde
1 köttbuljongtärning
½ - 1 msk Worcestershiresås
½ - 1 tsk salt
1 krm vitpeppar


Skala morötterna och skär morötter, zucchini och tomater i tärningar. Smält matfettet i en gryta eller stor stekpanna och fräs morötter, zucchini och svamp några minuter. Blanda ned färsen och bryn alltsammans ca 5 minuter. Tillsätt tomater, hälften av persiljan, grädde, buljongtärning, Worcestershiresås, salt och peppar.

Låt ragun småputtra under lock 15 - 20 minuter. Smaka av med salt och peppar, strö över resten av persiljan och servera köttfärsragun med kokt ris eller pasta och sallad.

Tid för tillagning: 10 minuters förberedelse
+ 25 - 30 minuter på spisen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar