onsdag 30 april 2014

Italiensk biff

ITALIENSK BIFF

Servera gärna pasta till de här biffarna, som bräseras tills de är riktigt möra. En varm tomatröra är gott till.

4 portioner

500 - 600 g benfritt nötkött,
t ex innanlår eller fransyska
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk vetemjöl
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
½ gul lök
1 morot
2 msk smör eller margarin
2 dl köttbuljong

Tomatröra:
4 stora tomater
1½ msk olivolja
1½ msk pressad citronsaft
1 pressad vitlöksklyfta
1½ tsk basilika
½ tsk salt
½ krm svartpeppar


Skär köttet i 4 skivor och gnid in dem med pressad vitlök. Blanda mjöl, salt och peppar och vänd skivorna i blandningen.

Hacka lök och morot. Smält matfettet i en stekpanna och bryn köttet på båda sidor tills det fått fin färg. Lägg lök och morot i pannan och häll på buljongen. Låt köttet bräsera under lock 30 - 40 minuter eller tills det är mört.

Hacka tomaterna. Värm oljan i en kastrull och fräs tomaterna 3 - 5 minuter. Blanda ned citronsaft, vitlök, basilika, salt och peppar och låt det puttra ytterligare några minuter. Smaka av och krydda ev mer.

Servera köttet och bjud tomatröran till.

Tid för tillagning: 15 minuters förberedelse
+ 35 - 45 minuter på spisen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar