lördag 12 april 2014

Penne med chili- och baconsås

PENNE MED CHILI- OCH BACONSÅS

En enkel men god pastarätt som man aldrig tröttnar på. Den mustiga tomatsåsen med bacon passar alla!

4 portioner

400 g pasta, t ex penne
3 msk olivolja
2 skivor strimlat bacon
1 hackad silverlök
3 hackade vitlöksklyftor
1 stor röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 burk krossade tomater, 400 g
1 msk tomatpuré
3 msk slätbladig hackad persilja
1 dl fint riven parmesanost


Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i pastan och koka 8 - 10 minuter tills den är al dente. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka den i kastrullen.

Hetta upp oljan i stekpannan och stek baconet 4 - 5 minuter tills det är gyllene. Tillsätt löken och fräs 2 - 3 minuter tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök och chili och fräs 1 minut. Tillsätt krossade tomater och blanda ned tomatpurén och ½ dl vatten. Koka upp och låt såsen sjuda svagt ca 10 minuter tills den börjar tjockna.

Blanda tomatsåsen och persiljan med pastan. Hetta upp under omrörning 2 minuter tills allt är väl blandat och genomvarmt. Servera pastan med parmesanost.

Det går utmärkt att variera receptet genom att byta ut baconet mot en smakrik korv, t ex italiensk salami, chorizo eller annan kryddig korv. Det är också gott att tillsätta svarta eller gröna oliver efter smak.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar