PENNE MED CHILI- OCH BACONSÅS
En enkel men god pastarätt som man aldrig tröttnar på. Den mustiga tomatsåsen med bacon passar alla!
4 portioner
400 g pasta, t ex penne
3 msk olivolja
2 skivor strimlat bacon
1 hackad silverlök
3 hackade vitlöksklyftor
1 stor röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 burk krossade tomater, 400 g
1 msk tomatpuré
3 msk slätbladig hackad persilja
1 dl fint riven parmesanost
Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i pastan och koka 8 - 10 minuter tills den är al dente. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka den i kastrullen.
Hetta upp oljan i stekpannan och stek baconet 4 - 5 minuter tills det är gyllene. Tillsätt löken och fräs 2 - 3 minuter tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök och chili och fräs 1 minut. Tillsätt krossade tomater och blanda ned tomatpurén och ½ dl vatten. Koka upp och låt såsen sjuda svagt ca 10 minuter tills den börjar tjockna.
Blanda tomatsåsen och persiljan med pastan. Hetta upp under omrörning 2 minuter tills allt är väl blandat och genomvarmt. Servera pastan med parmesanost.
Det går utmärkt att variera receptet genom att byta ut baconet mot en smakrik korv, t ex italiensk salami, chorizo eller annan kryddig korv. Det är också gott att tillsätta svarta eller gröna oliver efter smak.
En enkel men god pastarätt som man aldrig tröttnar på. Den mustiga tomatsåsen med bacon passar alla!
4 portioner
400 g pasta, t ex penne
3 msk olivolja
2 skivor strimlat bacon
1 hackad silverlök
3 hackade vitlöksklyftor
1 stor röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 burk krossade tomater, 400 g
1 msk tomatpuré
3 msk slätbladig hackad persilja
1 dl fint riven parmesanost
Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i pastan och koka 8 - 10 minuter tills den är al dente. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka den i kastrullen.
Hetta upp oljan i stekpannan och stek baconet 4 - 5 minuter tills det är gyllene. Tillsätt löken och fräs 2 - 3 minuter tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök och chili och fräs 1 minut. Tillsätt krossade tomater och blanda ned tomatpurén och ½ dl vatten. Koka upp och låt såsen sjuda svagt ca 10 minuter tills den börjar tjockna.
Blanda tomatsåsen och persiljan med pastan. Hetta upp under omrörning 2 minuter tills allt är väl blandat och genomvarmt. Servera pastan med parmesanost.
Det går utmärkt att variera receptet genom att byta ut baconet mot en smakrik korv, t ex italiensk salami, chorizo eller annan kryddig korv. Det är också gott att tillsätta svarta eller gröna oliver efter smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar