lördag 12 april 2014

Honungs- och senapsbakad kalkon

HONUNGS- OCH SENAPSBAKAD KALKON

I denna läckra kalkonrätt blandas de söta och kryddiga smakerna av honung och senap.

4 portioner

1 msk olivolja
700 g kalkonfilé
3 msk honung
2 msk dijonsenap
2 msk färskpressad citronsaft
1 tsk nymald svartpeppar
3½ dl ströbröd
3 msk riven parmesanost
1 tsk torkad timjan


Sätt ugnen på 200°. Klä en plåt med bakplåtspapper och pensla papperet med olivolja. Skär kalkonköttet i strimlor som är ca 10 x 3 cm. Lägg kalkonen i honungsblandningen och sedan i ströbrödsblandningen och pressa med fingrarna så att ströbrödet fastnar på köttet. Skaka av överflödigt ströbröd och lägg strimlorna på plåten.

Ugnsstek 15 minuter, vänd strimlorna och stek ytterligare 10 minuter tills köttet är gyllene och genomstekt. Ta ut ur ugnen och servera med ångkokta grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar