INDISK FLÄSKFILÉCURRY MED STING
Den här fläskcurryn doftar av kanelens subtila sötma och smaken får en kick av het chili och koriander.
4 portioner
2 små silverlökar, skurna i bitar
3 vitlöksklyftor
1 msk finhackad färsk ingefära
1 liten knippa grovhackad koriander
2 msk olja
1 fläskfilé, ca 500 g, skuren i 1 cm tjocka skivor
600 g krossade tomater på burk
1 kanelstång
2 urkärnade stora torkade chilifrukter
2 msk vitvinsvinäger
Lägg lök, vitlök, ingefära och hälften av koriandern i en mixer eller matberedare och mixa till en jämn och slät pasta. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna på låg värme och fräs lökblandningen 10 minuter. Rör om ofta tills blandningen karamelliseras och blir mörkt gyllene.
Höj värmen och bryn fläskköttet i kryddblandningen ca 2 - 3 minuter. Vänd under tiden så att köttet blir brynt runtom. Tillsätt tomater, kanelstång, chilifrukter, vinäger och 2½ dl vatten. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda ca 15 minuter tills fläskköttet är genomstekt och mört. Ta av från värmen och strö över resten av koriandern. Servera med ris och indiskt bröd.
Den här fläskcurryn doftar av kanelens subtila sötma och smaken får en kick av het chili och koriander.
4 portioner
2 små silverlökar, skurna i bitar
3 vitlöksklyftor
1 msk finhackad färsk ingefära
1 liten knippa grovhackad koriander
2 msk olja
1 fläskfilé, ca 500 g, skuren i 1 cm tjocka skivor
600 g krossade tomater på burk
1 kanelstång
2 urkärnade stora torkade chilifrukter
2 msk vitvinsvinäger
Lägg lök, vitlök, ingefära och hälften av koriandern i en mixer eller matberedare och mixa till en jämn och slät pasta. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna på låg värme och fräs lökblandningen 10 minuter. Rör om ofta tills blandningen karamelliseras och blir mörkt gyllene.
Höj värmen och bryn fläskköttet i kryddblandningen ca 2 - 3 minuter. Vänd under tiden så att köttet blir brynt runtom. Tillsätt tomater, kanelstång, chilifrukter, vinäger och 2½ dl vatten. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda ca 15 minuter tills fläskköttet är genomstekt och mört. Ta av från värmen och strö över resten av koriandern. Servera med ris och indiskt bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar