lördag 12 april 2014

Entrecôte i mustig portvinssås

ENTRECÔTE I MUSTIG PORTVINSSÅS

Dessa biffar serveras i en mustig rödvinssås med en doft av apelsin. De är lätta att laga och smakar delikat.

4 portioner

4 skivor entrecôte à ca 150 g
1 msk olivolja
2 strimlor citronskal
3 msk färskpressad apelsinsaft
1 rosmarinkvist
½ tsk nymald svartpeppar
2½ dl rödvin
3 msk portvin
3 msk matlagningsgrädde


Lägg biffarna i en form av glas eller porslin. Tillsätt olivolja, citronskal, apelsinsaft, rosmarin och peppar. Blanda och vänd så att biffarna täcks. Täck över och kyl över natten. Vänd då och då.

Ta ut biffarna ur kylen 30 minuter innan de ska stekas. Hetta upp en stekpanna, ta upp biffarna ur marinaden, låt dem droppa av och lägg dem i stekpannan. Bryn biffarna på båda sidor och lägg åt sidan. Häll det röda vinet och portvinet i stekpannan och sjud 1 - 2 minuter så att alkoholen avdunstar och vätskan reduceras något. Rör ned grädden.

Lägg biffarna i såsen, låt sjuda 1 - 2 minuter och vänd biffarna i såsen. Lägg upp biffarna på tallrikar och droppa såsen över. Servera med gröna bönor, späda morötter och osötad senap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar