PAPRIKA MED GOD FYLLNING
Paprika är en av våra mest vitaminrika grönsaker. Den är god att använda i sallader, på smörgåsar och i grytor. Eller varför inte fylla den med något gott? Den här fyllningen är gjord på rester och litet annat smått och gott, som man brukar ha hemma.
4 portioner
4 medelstora gröna paprikor
vatten, salt
4 skivor bacon, ca ½ pkt
1 finhackad gul lök
1 burk blandsvamp, ca 200 g
2 msk smör eller margarin
1 dl tärnat stekt eller kokt kött,
gärna rester
2½ dl kokt ris
½ dl grädde
½ msk äkta soya
½ tsk paprikapulver
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
smör eller margarin till formen
4 msk riven ost
Förväll paprikorna i lättsaltat vatten (2 tsk salt/l vatten) ca 10 minuter. Ta upp dem och låt dem rinna av. Skär av ett lock på paprikorna och ta noga bort alla kärnor.
Klipp baconet i strimlor och fräs dem i en stekpanna. Ta upp dem och låt dem rinna av. Fräs den finhackade löken i baconfettet, ta upp den och låt den rinna av. Låt svampen rinna av, men spara spadet. Fräs svampen i matfett i stekpannan. Blanda ned köttet, riset, baconet och löken. Tillsätt grädden och litet av svampspadet. Smaksätt med soya, paprikapulver, salt och peppar.
Ställ paprikorna i en smord, ugnssäker form. Fördela köttblandningen i paprikorna och strö över riven ost. Lägg på locken. Stek i ugn vid 225° ca 15 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter,
varav ca 15 minuter i ugnen.
Paprika är en av våra mest vitaminrika grönsaker. Den är god att använda i sallader, på smörgåsar och i grytor. Eller varför inte fylla den med något gott? Den här fyllningen är gjord på rester och litet annat smått och gott, som man brukar ha hemma.
4 portioner
4 medelstora gröna paprikor
vatten, salt
4 skivor bacon, ca ½ pkt
1 finhackad gul lök
1 burk blandsvamp, ca 200 g
2 msk smör eller margarin
1 dl tärnat stekt eller kokt kött,
gärna rester
2½ dl kokt ris
½ dl grädde
½ msk äkta soya
½ tsk paprikapulver
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
smör eller margarin till formen
4 msk riven ost
Förväll paprikorna i lättsaltat vatten (2 tsk salt/l vatten) ca 10 minuter. Ta upp dem och låt dem rinna av. Skär av ett lock på paprikorna och ta noga bort alla kärnor.
Klipp baconet i strimlor och fräs dem i en stekpanna. Ta upp dem och låt dem rinna av. Fräs den finhackade löken i baconfettet, ta upp den och låt den rinna av. Låt svampen rinna av, men spara spadet. Fräs svampen i matfett i stekpannan. Blanda ned köttet, riset, baconet och löken. Tillsätt grädden och litet av svampspadet. Smaksätt med soya, paprikapulver, salt och peppar.
Ställ paprikorna i en smord, ugnssäker form. Fördela köttblandningen i paprikorna och strö över riven ost. Lägg på locken. Stek i ugn vid 225° ca 15 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter,
varav ca 15 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar