FANTASISALLAD
Den här salladen innehåller enkla vardagsingredienser, men ändå är den något utöver det vanliga med hänsyn till sammansättningen. Vi har tagit vår fantasi till hjälp och gjort en ovanlig kombination, eller vad sägs om rödbetor och bananer tillsammans med grönsallad? Det är verkligen roligt att fantisera fram nya salladsvarianter och upptäcka hur lätt det egentligen är att få smaker och färger att stämma överens. Den här salladen passade bäst till rökt fisk eller kött, tyckte vi. Man kan förstås lika bra blanda finskuret kött i salladen som omväxling.
4 portioner
1 grönsalladshuvud
2 bananer
2 dl finhackade, inlagda rödbetor
3 msk hackade nötkärnor
Dressing:
1 tsk senap
3 msk olja
1 msk pressad citron
salt, vitpeppar
Gott att äta till:
Rökt fisk eller kassler.
Strimla grönsalladen och skiva bananerna. Blanda sallad, bananer, rödbetor och nötter i en salladsskål. Rör inte för mycket, då färgar rödbetorna av sig på hela salladen.
Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Ställ gärna skålen kallt en stund före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 10 minuter.
Den här salladen innehåller enkla vardagsingredienser, men ändå är den något utöver det vanliga med hänsyn till sammansättningen. Vi har tagit vår fantasi till hjälp och gjort en ovanlig kombination, eller vad sägs om rödbetor och bananer tillsammans med grönsallad? Det är verkligen roligt att fantisera fram nya salladsvarianter och upptäcka hur lätt det egentligen är att få smaker och färger att stämma överens. Den här salladen passade bäst till rökt fisk eller kött, tyckte vi. Man kan förstås lika bra blanda finskuret kött i salladen som omväxling.
4 portioner
1 grönsalladshuvud
2 bananer
2 dl finhackade, inlagda rödbetor
3 msk hackade nötkärnor
Dressing:
1 tsk senap
3 msk olja
1 msk pressad citron
salt, vitpeppar
Gott att äta till:
Rökt fisk eller kassler.
Strimla grönsalladen och skiva bananerna. Blanda sallad, bananer, rödbetor och nötter i en salladsskål. Rör inte för mycket, då färgar rödbetorna av sig på hela salladen.
Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Ställ gärna skålen kallt en stund före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar