måndag 28 april 2014

Marinerad kassler med pepparrot

MARINERAD KASSLER MED PEPPARROT

Kassler är lättlagad och bekväm mat för alla som har bråttom. Dessutom är det ofta extrapris på kassler i butikerna. Marinera gärna kasslerskivorna innan de grillas, det gör dem särskilt goda och saftiga.

4 portioner

4 tjocka kasslerskivor, ca 500 g

Marinad:
1 dl matolja
½ dl vinäger
2 msk chilisås
½ msk riven pepparrot

Sås:
1 dl gräddfil
½ tsk salt
1 - 2 tsk riven pepparrot

Gott att äta till:
Råstekt potatis, sallad och bröd.


Putsa kasslerskivorna och lägg dem på ett fat. Blanda samman marinaden. Häll den över kasslerskivorna och låt det hela stå till nästa dag.

Ta upp kasslerskivorna och låt dem rinna av. Grilla eller stek dem utan matfett ca 2 minuter på varje sida. Lägg upp kasslerskivorna på varmt fat.

Blanda samman gräddfil, salt och nyriven pepparrot. Servera såsen till kasslern.

Tid för tillagning: Ca 15 minuter
+ ca 12 timmars marineringstid.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar