söndag 13 april 2014

Örtig svampgryta

ÖRTIG SVAMPGRYTA

Svamp som långsamt sjuds med örter kommer att locka smaklökarna med sin ljuvliga doft och smak.

4 portioner

2 portabellasvampar
8 stora ängschampinjoner
8 färska shiitakesvampar
5 dl skivade skogschampinjoner
3 msk olivolja
4 timjankvistar
400 g krossade tomater på burk
3 msk rödvinsvinäger
svartpeppar
1 dl finstrimlad basilika


Sätt ugnen på 200°. Ta av foten på portabellasvamparna och skiva hattarna i 1 cm tjocka skivor. Ta av foten från ängschampinjonerna och skiva hattarna. Lämna skogschampinjonerna hela om de är små, halvera dem annars. Lägg svamparna i en ugnsfast form och ringla över oljan. Lägg på timjankvistarna och stek svampen i ugnen ca 20 minuter tills den har mjuknat.

Blanda tomater, vinäger och svartpeppar och häll över champinjonerna. Stek ytterligare 20 minuter. Blanda ned basilikabladen precis före serveringen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar