ÖRTIG SVAMPGRYTA
Svamp som långsamt sjuds med örter kommer att locka smaklökarna med sin ljuvliga doft och smak.
4 portioner
2 portabellasvampar
8 stora ängschampinjoner
8 färska shiitakesvampar
5 dl skivade skogschampinjoner
3 msk olivolja
4 timjankvistar
400 g krossade tomater på burk
3 msk rödvinsvinäger
svartpeppar
1 dl finstrimlad basilika
Sätt ugnen på 200°. Ta av foten på portabellasvamparna och skiva hattarna i 1 cm tjocka skivor. Ta av foten från ängschampinjonerna och skiva hattarna. Lämna skogschampinjonerna hela om de är små, halvera dem annars. Lägg svamparna i en ugnsfast form och ringla över oljan. Lägg på timjankvistarna och stek svampen i ugnen ca 20 minuter tills den har mjuknat.
Blanda tomater, vinäger och svartpeppar och häll över champinjonerna. Stek ytterligare 20 minuter. Blanda ned basilikabladen precis före serveringen.
Svamp som långsamt sjuds med örter kommer att locka smaklökarna med sin ljuvliga doft och smak.
4 portioner
2 portabellasvampar
8 stora ängschampinjoner
8 färska shiitakesvampar
5 dl skivade skogschampinjoner
3 msk olivolja
4 timjankvistar
400 g krossade tomater på burk
3 msk rödvinsvinäger
svartpeppar
1 dl finstrimlad basilika
Sätt ugnen på 200°. Ta av foten på portabellasvamparna och skiva hattarna i 1 cm tjocka skivor. Ta av foten från ängschampinjonerna och skiva hattarna. Lämna skogschampinjonerna hela om de är små, halvera dem annars. Lägg svamparna i en ugnsfast form och ringla över oljan. Lägg på timjankvistarna och stek svampen i ugnen ca 20 minuter tills den har mjuknat.
Blanda tomater, vinäger och svartpeppar och häll över champinjonerna. Stek ytterligare 20 minuter. Blanda ned basilikabladen precis före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar