söndag 13 april 2014

Mango crème brûlée

MANGO CRÈME BRÛLÉE

Det är svårt att tro att en så läcker dessert som denna kan vara fettsnål. Denna brûlée är sensationell!

8 portioner

2 mangos, urkärnade, skalade och tärnade
1½ dl mjölk
4 dl sötad kondenserad mjölk
4 äggulor
1 dl socker


Sätt ugnen på 150°. Ställ 8 ugnssäkra koppar eller portionsformar i en ugnsfast form eller braspanna. Lägg mangons fruktkött i en mixer eller matberedare och mixa till en jämn puré. Blanda mjölk och kondenserad mjölk i en kastrull och värm upp på medelvärme under omrörning tills det börjar formas små bubblor i kanten på kastrullen. Låt det inte koka. Ta av från värmen och låt svalna lätt.

Rör ihop äggulorna och mangopurén och vispa ned mjölken litet i taget. Sila ned blandningen i en tillbringare och fyll portionsformarna till hälften. Häll vatten i den ugnsfasta formen så att det går upp till hälften av portionsformarnas utsidor. Ugnsbaka 60 minuter, ta ut ur ugnen, låt svalna lätt och kyl.

Häll socker och 2 msk vatten i en kastrull. Sjud på låg värme tills sockret har smält. Låt sjuda utan att röra om tills sockerlösningen är mörkt gyllene. Skeda upp sockret på brûléerna och kyl 15 minuter tills det är fast.

Servera med färska bär eller tärnad färsk ananas för extra fruktig smak.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar