KRYDDFALU
4 portioner
400 - 500 g falukorv
4 gula lökar
4 tomater
1 msk smält smör eller margarin
Kryddsås:
3 msk smält smör eller margarin
1 tsk aromat
1 krm salt
½ krm svartpeppar
1 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 krm ingefära
1 tsk soya
Dra skinnet av korven och lägg den på smort, ugnssäkert fat. Skär ett rutmönster på ovansidan. Skiva lök och tomater och lägg invid korven. Häll 1 msk smält matfett över lök- och tomatskivorna. Pensla korven med kryddsåsen och stek den i 225° 25 - 30 minuter. Pensla ytterligare ett par gånger med kryddsåsen under stekningen.
Servera med potatis och en blandad sallad.
4 portioner
400 - 500 g falukorv
4 gula lökar
4 tomater
1 msk smält smör eller margarin
Kryddsås:
3 msk smält smör eller margarin
1 tsk aromat
1 krm salt
½ krm svartpeppar
1 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 krm ingefära
1 tsk soya
Dra skinnet av korven och lägg den på smort, ugnssäkert fat. Skär ett rutmönster på ovansidan. Skiva lök och tomater och lägg invid korven. Häll 1 msk smält matfett över lök- och tomatskivorna. Pensla korven med kryddsåsen och stek den i 225° 25 - 30 minuter. Pensla ytterligare ett par gånger med kryddsåsen under stekningen.
Servera med potatis och en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar