FIN KYCKLINGGRATÄNG
5 - 6 personer
1 - 2 grillade kycklingar
Portvinsstuvade champinjoner:
300 g färska champinjoner
2 msk smör eller margarin
2½ msk mjöl
2 dl hönsbuljong
½ dl portvin
1½ dl vispgrädde
salt, peppar
en aning vitlökspulver
Plocka bort kycklingköttet från benen och lägg det på ett smort, ugnssäkert fat. Försök att få köttet så helt som möjligt.
Skär champinjonerna i skivor men låt de minsta vara hela. Fräs svampen väl i fettet och rör i mjölet. Späd med buljong, portvin och grädde och krydda. Koka stuvningen sakta 10 - 15 minuter. Bred champinjonstuvningen över kycklingköttet, strö över ett tunt lager skorpmjöl och lägg på några smörklickar. Gratinera i 250° ca 15 minuter.
Servera med kokt eller brynt potatis eller kokt bandspaghetti, som smakar gott till kycklingrätter, och med färska eller gratinerade tomater.
5 - 6 personer
1 - 2 grillade kycklingar
Portvinsstuvade champinjoner:
300 g färska champinjoner
2 msk smör eller margarin
2½ msk mjöl
2 dl hönsbuljong
½ dl portvin
1½ dl vispgrädde
salt, peppar
en aning vitlökspulver
Plocka bort kycklingköttet från benen och lägg det på ett smort, ugnssäkert fat. Försök att få köttet så helt som möjligt.
Skär champinjonerna i skivor men låt de minsta vara hela. Fräs svampen väl i fettet och rör i mjölet. Späd med buljong, portvin och grädde och krydda. Koka stuvningen sakta 10 - 15 minuter. Bred champinjonstuvningen över kycklingköttet, strö över ett tunt lager skorpmjöl och lägg på några smörklickar. Gratinera i 250° ca 15 minuter.
Servera med kokt eller brynt potatis eller kokt bandspaghetti, som smakar gott till kycklingrätter, och med färska eller gratinerade tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar