ÄPPELMARÄNG MED GLASSGRÄDDE
4 portioner
6 stora äpplen
rivet citronskal
Sockerlag:
3 dl vatten
1½ dl socker
Maräng:
3 äggvitor
1 dl socker
½ - 1 påse mandelspån
Glassgrädde:
1½ dl vispgrädde
½ pkt (½ liter) glass
Koka upp vatten och socker och låt det koka några minuter. Skala och kärna ur äpplena och dela varje äpple i 4 klyftor. Koka äppelklyftorna nätt och jämnt mjuka i sockerlagen. Låt dem rinna av och lägg dem på ugnssäkert fat. Riv över litet citronskal.
Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare en stund. Blanda i det mesta av mandeln. Bred marängsmeten över äpplena och strö över resten av mandeln. Grädda i 150° 10 - 15 minuter tills marängen fått vacker färg.
Låt glassen bli halvmjuk. Vispa grädden. Mosa glassen med en gaffel och blanda ned den i grädden. Servera glassgrädden genast eller låt den vänta i frys.
4 portioner
6 stora äpplen
rivet citronskal
Sockerlag:
3 dl vatten
1½ dl socker
Maräng:
3 äggvitor
1 dl socker
½ - 1 påse mandelspån
Glassgrädde:
1½ dl vispgrädde
½ pkt (½ liter) glass
Koka upp vatten och socker och låt det koka några minuter. Skala och kärna ur äpplena och dela varje äpple i 4 klyftor. Koka äppelklyftorna nätt och jämnt mjuka i sockerlagen. Låt dem rinna av och lägg dem på ugnssäkert fat. Riv över litet citronskal.
Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare en stund. Blanda i det mesta av mandeln. Bred marängsmeten över äpplena och strö över resten av mandeln. Grädda i 150° 10 - 15 minuter tills marängen fått vacker färg.
Låt glassen bli halvmjuk. Vispa grädden. Mosa glassen med en gaffel och blanda ned den i grädden. Servera glassgrädden genast eller låt den vänta i frys.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar