lördag 10 augusti 2013

Färsbiffar under osttäcke

FÄRSBIFFAR UNDER OSTTÄCKE

Ädelost eller någon annan sorts grönmögelost är en härlig krydda till många sorters kött. Och man får en verklig kalasrätt om man t ex låter ädelost smälta ned över biffar av fläskfärs. Har man grill är den idealisk att använda just här, men också ovanpå spisen i stekpanna blir det extra goda biffar.

4 portioner

300 g mager fläskfärs
1 - 1½ dl kaffegrädde
salt
citron- eller svartpeppar
2 - 3 msk grönmögelost, t ex ädelost
1 - 2 msk klippt gräslök


Arbeta samman färs, grädde och kryddor och forma en eller två ovala biffar per person. Stek biffarna vackert bruna på båda sidor. Osten breds ut på biffarna som sedan får fräsa vidare i pannan, men nu under lock så att osten smälter.

Servera de härliga biffarna nystekta överströdda med gräslöken till grönsallad och ev kokt potatis.

Biffarna går också fint att grilla. Lägg dem då på gallret och låt dem steka ca 5 minuter på var sida. De ska vara helt genomstekta. Verkar färgen bli för kraftig penslar man över dem med litet olja. Strax innan de är färdigstekta läggs osten på. I övrigt som ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar