onsdag 31 juli 2013

Dagens recept: Mangoglass

DAGENS RECEPT 13-07-31

MANGOGLASS

Denna delikata dessert har en bas på yoghurt och fräsch mango. Glassen är en perfekt avslutning på en kraftig middag. Mango innehåller massor av karoten och fibrer och yoghurt är en utmärkt kalciumkälla.

8 personer

3 msk honung
3 msk socker
20 g osaltat smör eller margarin
5 dl lättyoghurt
2½ dl vispgrädde
2½ dl mangopuré
1 mango, tärnad

Garnering:
1 mango, skivad
myntablad


Lägg honung, socker och matfett i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning tills matfettet är smält och sockret är upplöst. Låt blandningen svalna.

Blanda yoghurt, vispad grädde, mangopuré och den svala honungsblandningen i en skål. Blanda väl. Häll blandningen i en 1-liters frystålig skål med lock och frys till glassen är tjock, ca 1 - 2 timmar. Rör om glassen från kanten och in till mitten med en gaffel. Blanda ned tärnad mango och rör om väl. Täck över och frys tills glassen är fast i konsistensen, ca 6 timmar.

Garnera mangoglassen med skivad mango och myntablad.

15 minuter att förbereda
7 - 8 timmar i frysen


Variation:
I stället för mango är det gott att använda papaya eller konserverade aprikoser. Eller prova att blanda i 1½ dl äppelmos med 1 tsk kanel. Du kan också tillsätta 50 g rostade och hackade hasselnötter tillsammans med mangon för att få extra smak på glassen.

Tips och råd:
Frys glassen i en låg, rund och frystålig skål. Om skålen inte har ett tillhörande lock så täck med plast- eller aluminiumfolie i stället.

Använd en glasskopa när du ska skeda upp glassen. Doppa skopan i varmt vatten innan den ska användas, då blir det lättare att göra jämna kulor.






1 kommentar:

  1. Mango är en så god smak på glass! Låter mycket smarrigt :)

    http://bakasockerfritt.se/

    SvaraRadera