måndag 10 juni 2013

Ugnskyckling med baconris

UGNSKYCKLING MED BACONRIS

Kyckling förvandlas lätt till festmat. Här steks kycklingbrösten på en bädd av råris blandat med bacon och grönsaker. Lättlagat och gott.

4 portioner

4 kycklingbröst
2 msk sherry eller apelsinjuice
2 msk smält smör eller margarin
1 krm paprikapulver

Risbädd:
2 dl råris
vatten, salt
2 skivor bacon
1 stjälk bladselleri
4 salladslökar
1 pkt hackad spenat, tinad (175 g)
2 msk smör eller margarin
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 - 2 krm svartpeppar
1 krm muskot


Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär bacon och selleri i bitar. Hacka salladslökarna. Låt spenaten rinna av väl.

Smält matfettet i en stekpanna och fräs bacon, salladslök, selleri och vitlök på medelvärme 5 minuter. Blanda ned spenaten och låt det småkoka ca 5 minuter. Krydda med salt, peppar och muskot.

Rör samman spenatblandningen och riset och lägg det i en smord, ugnssäker form. Lägg kycklingbrösten ovanpå. Blanda sherry, smält matfett och paprikapulver. Pensla kycklingen och häll sedan resten av blandningen över kycklingen. Stek i mitten av ugnen i 200° 30 - 40 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Servera.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar