UGNSKYCKLING MED BACONRIS
Kyckling förvandlas lätt till festmat. Här steks kycklingbrösten på en bädd av råris blandat med bacon och grönsaker. Lättlagat och gott.
4 portioner
4 kycklingbröst
2 msk sherry eller apelsinjuice
2 msk smält smör eller margarin
1 krm paprikapulver
Risbädd:
2 dl råris
vatten, salt
2 skivor bacon
1 stjälk bladselleri
4 salladslökar
1 pkt hackad spenat, tinad (175 g)
2 msk smör eller margarin
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 - 2 krm svartpeppar
1 krm muskot
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär bacon och selleri i bitar. Hacka salladslökarna. Låt spenaten rinna av väl.
Smält matfettet i en stekpanna och fräs bacon, salladslök, selleri och vitlök på medelvärme 5 minuter. Blanda ned spenaten och låt det småkoka ca 5 minuter. Krydda med salt, peppar och muskot.
Rör samman spenatblandningen och riset och lägg det i en smord, ugnssäker form. Lägg kycklingbrösten ovanpå. Blanda sherry, smält matfett och paprikapulver. Pensla kycklingen och häll sedan resten av blandningen över kycklingen. Stek i mitten av ugnen i 200° 30 - 40 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Servera.
Kyckling förvandlas lätt till festmat. Här steks kycklingbrösten på en bädd av råris blandat med bacon och grönsaker. Lättlagat och gott.
4 portioner
4 kycklingbröst
2 msk sherry eller apelsinjuice
2 msk smält smör eller margarin
1 krm paprikapulver
Risbädd:
2 dl råris
vatten, salt
2 skivor bacon
1 stjälk bladselleri
4 salladslökar
1 pkt hackad spenat, tinad (175 g)
2 msk smör eller margarin
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 - 2 krm svartpeppar
1 krm muskot
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär bacon och selleri i bitar. Hacka salladslökarna. Låt spenaten rinna av väl.
Smält matfettet i en stekpanna och fräs bacon, salladslök, selleri och vitlök på medelvärme 5 minuter. Blanda ned spenaten och låt det småkoka ca 5 minuter. Krydda med salt, peppar och muskot.
Rör samman spenatblandningen och riset och lägg det i en smord, ugnssäker form. Lägg kycklingbrösten ovanpå. Blanda sherry, smält matfett och paprikapulver. Pensla kycklingen och häll sedan resten av blandningen över kycklingen. Stek i mitten av ugnen i 200° 30 - 40 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar