GODA LUNCHLÅDAN
Bjud på en välsmakande lunchlåda med skinka, ägg och bröd. Den kan också serveras som en stadig frukost.
4 - 5 portioner
1 gul lök
200 g rökt skinka eller kassler
1½ msk smör eller margarin
ev 1 msk hackad chili
eller annan pepparfrukt
8 skivor formfranska
4 dl riven ost
5 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
1 krm peppar
½ tsk oregano
Garnering:
persilja
tomatskivor
Hacka löken och skär skinkan i tärningar. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken tills den är mjuk. Blanda ned skinka och ev chilipeppar.
Skär av kanterna på bröden och dela dem i trekanter. Lägg hälften av brödskivorna i en smord, ugnssäker form och häll över skinkblandningen. Strö över hälften av osten och lägg sedan på resten av brödet.
Blanda mjölk, ägg, salt och kryddor och häll det i formen. Strö över resten av osten. Grädda lådan i mitten av ugnen i 175° 30 - 40 minuter. Garnera med en persiljekvist och tomatskivor. Servera rätten.
Bjud på en välsmakande lunchlåda med skinka, ägg och bröd. Den kan också serveras som en stadig frukost.
4 - 5 portioner
1 gul lök
200 g rökt skinka eller kassler
1½ msk smör eller margarin
ev 1 msk hackad chili
eller annan pepparfrukt
8 skivor formfranska
4 dl riven ost
5 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
1 krm peppar
½ tsk oregano
Garnering:
persilja
tomatskivor
Hacka löken och skär skinkan i tärningar. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken tills den är mjuk. Blanda ned skinka och ev chilipeppar.
Skär av kanterna på bröden och dela dem i trekanter. Lägg hälften av brödskivorna i en smord, ugnssäker form och häll över skinkblandningen. Strö över hälften av osten och lägg sedan på resten av brödet.
Blanda mjölk, ägg, salt och kryddor och häll det i formen. Strö över resten av osten. Grädda lådan i mitten av ugnen i 175° 30 - 40 minuter. Garnera med en persiljekvist och tomatskivor. Servera rätten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar