måndag 10 juni 2013

Goda lunchlådan

GODA LUNCHLÅDAN

Bjud på en välsmakande lunchlåda med skinka, ägg och bröd. Den kan också serveras som en stadig frukost.

4 - 5 portioner

1 gul lök
200 g rökt skinka eller kassler
1½ msk smör eller margarin
ev 1 msk hackad chili
eller annan pepparfrukt
8 skivor formfranska
4 dl riven ost
5 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
1 krm peppar
½ tsk oregano

Garnering:
persilja
tomatskivor


Hacka löken och skär skinkan i tärningar. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken tills den är mjuk. Blanda ned skinka och ev chilipeppar.

Skär av kanterna på bröden och dela dem i trekanter. Lägg hälften av brödskivorna i en smord, ugnssäker form och häll över skinkblandningen. Strö över hälften av osten och lägg sedan på resten av brödet.

Blanda mjölk, ägg, salt och kryddor och häll det i formen. Strö över resten av osten. Grädda lådan i mitten av ugnen i 175° 30 - 40 minuter. Garnera med en persiljekvist och tomatskivor. Servera rätten.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar