måndag 10 juni 2013

Lax Tropicana

LAX TROPICANA

Varför inte bjuda på en riktigt läcker, kall fiskrätt? Den får frisk och annorlunda smak av mango och curry. Rätten kan göras i ordning i förväg.

4 portioner

500 g skinn- och benfri lax
salt
4 dl fiskbuljong
2 färska mango
eller 1 burk konserverad (400 g)

Sås:
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
2 msk mango chutney
½ - 1 tsk curry
1 dl hackad dill

Garnering:
200 g oskalade räkor
eller 75 - 100 g skalade
skivad lime
dill


Skär laxen i kuber och strö över litet salt. Koka upp buljongen i en låg, vid kastrull och sjud laxkuberna tills de är genomkokta, ca 5 minuter. Ta upp dem och låt dem kallna.

Sås: Blanda gräddfil, majonnäs, mango chutney, curry och dill i en skål.

Skala mangofrukterna och skär dem i skivor. Lägg hälften av fisken och hälften av mangon på ett serveringsfat. Häll hälften av såsen över. Lägg på resten av fisken och mangon och häll resten av såsen över.

Garnera med skalade räkor, limeskivor och dillvippor. Servera fisken med t ex kokt potatis och sockerärter.

Tips: Låt gärna laxen ligga kvar och kallna i buljongen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar