SPAGHETTI MED VITLÖKSSMAK
4 personer
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 dl vispgrädde
2 msk finhackad persilja
1 msk färsk hackad oregano
eller 1 tsk torkad
300 - 350 g bandspaghetti
50 g riven parmesan
eller 2 - 3 dl annan riven, lagrad ost,
t ex Svecia
Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i oljan i en gryta ca 1 minut. Häll i grädden och lägg i persilja och oregano. Låt blandningen koka på svag värme 2 - 3 minuter.
Koka under tiden pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av väl.
Blanda ned osten i såsen och låt den smälta. Vänd ned pastan i såsen. Servera omedelbart. Den som gärna vill ha kött kan bjuda litet kassler till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar