torsdag 13 juni 2013

Makaronigryta med paprika och färs

MAKARONIGRYTA MED PAPRIKA OCH FÄRS

4 personer

300 g nöt- eller blandfärs
smör eller margarin
2 paprikor
1 burk redd champinjonsoppa eller
tomatsoppa, ca 300 g
2 - 2½ dl vatten
1 msk soya
salt
1 krm nymald svartpeppar
ca 5 dl spiralmakaroner


Bryn färsen i litet fett i en stekpanna. Rör med en trägaffel så att färsen grynar sig. Lägg den i en gryta. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Fräs dem hastigt i litet fett och lägg dem i grytan. Rör ned soppan och tillsätt vatten och soya. Låt grytan koka upp. Smaka av med salt och peppar och låt grytan koka ca 5 minuter.

Koka under tiden spiralmakaronerna i rikligt med saltat vatten. Låt dem rinna av väl i ett durkslag.

Blanda ned makaronerna i grytan och låt alltsammans värmas ett par minuter.

Servera med riven ost och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar