BRÄCKT KASSLER MED TOMATSÅS
4 personer
300 - 400 g kassler
2 dl crème fraîche
½ dl chilisås eller tomatpuré
1 dl buljong, tärning eller pulver
eller 1 dl rödvin
finhackat kryddgrönt
Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor. Stek dem i sparsamt med fett i varm stekpanna, ca 1 minut på varje sida. Lägg upp skivorna på fat och torka ur pannan med hushållspapper.
Häll crème fraîche, chilisås eller tomatpuré och buljong eller rödvin i stekpannan. Vispa tills blandningen blir slät och låt koka ihop något. Använder man rödvin kan man ändå gärna tillsätta litet buljongpulver eller smulad buljongtärning i såsen.
Häll såsen över kasslern eller lägg tillbaka skivorna i pannan och strö över finhackat kryddgrönt, t ex persilja och gräslök. Servera med kokt potatis eller kokt ris och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar