KALLT KASSLERFAT MED PEPPARROTSGRÄDDE
4 personer
300 - 400 g kassler
½ melon, ca 500 g
1 salladshuvud
2 stjälkar bladselleri
1 - 2 salladslökar
eller 1 liten bit purjolök
finhackad persilja
Pepparrotsgrädde:
1 dl vispgrädde eller crème fraîche
1 krm nymald svartpeppar
1 msk färskriven pepparrot
Skär kasslern i tunna skivor. Skala och kärna ur melonen. Skär den i tärningar. Strimla salladen och skiva sellerit tunt. Ansa och skiva salladslöken eller purjolöken.
Lägg sallad, melon, selleri och lök på ett fat. Lägg på kasslern.
Vispa grädden och blanda den eller crème fraîche med peppar och pepparrot. Lägg grädden på kasslerskivorna. Strö över persiljan.
Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar