SÖNDAGSBIFFAR
4 - 5 personer
500 g nötfärs eller blandfärs
1½ tsk salt
2 tsk grönpepparkorn, lätt krossade
1 liten, mycket finhackad gul lök
1 äggula
200 g färska champinjoner
smör eller margarin
1 msk pressad citronsaft
1½ - 2 dl vispgrädde
Blanda samman färsen med saltet, hälften av pepparkornen samt lök och äggula. Ansa och skölj champinjonerna. Dela dem i mindre bitar om de är stora.
Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i litet fett 3 - 4 minuter på varje sida. Lägg dem på ett varmt fat och täck med folie.
Diska stekpannan. Lägg litet matfett i pannan och bryn champinjonerna. Strö över resten av pepparkornen och häll på citronsaft och grädde. Smaka av med salt. Låt koka ett par minuter. Häll såsen över biffarna och servera med kokt potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar