fredag 14 juni 2013

Chiligryta från Alabama

CHILIGRYTA FRÅN ALABAMA

4 - 5 personer

400 g nötfärs
2 - 3 msk olja
2 gula lökar
1 morot
2 paprikor
1 burk tomater, ca 400 g
2 - 3 msk tomatpuré
1½ dl buljong
1 lagerblad
2 krm nymald svartpeppar
½ tsk salt
½ - 1 tsk chilipulver
2 dl majskorn
2 burkar vita bönor i tomatsås
à ca 400 g


Bryn köttfärsen i hälften av oljan och rör med en trägaffel så att den grynar sig. Lägg köttet i en gryta och vispa ur pannan med litet vatten. Häll skyn i grytan.

Skala löken och skär den i klyftor. Skala moroten och riv den grovt. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Fräs grönsakerna i resten av oljan. Lägg dem i grytan och tillsätt tomater med spad, tomatpuré, buljong, lagerblad, peppar, salt och chilipulver. Koka på svag värme under lock ca 30 minuter.

Lägg i majskorn och bönor med tomatsås. Låt allt värmas ca 5 minuter. Ta bort lagerbladet och smaka av. Tillsätt ev ytterligare kryddor.

Servera med sprödvärmt bröd och sallad.

1 kommentar:

  1. Mamma laget denne mange ganger da jeg var liten :-)
    Tusen takk for at du delte oppskriften, den er testet ut og smakte fortreffelig :-)

    SvaraRadera