KYCKLINGGRYTA MED SVAMP OCH DRAGON
4 personer
1 kyckling, ca 1 kg
25 g smör eller margarin
200 g färska eller djupfrysta skivade champinjoner
2 msk vetemjöl
2 dl vitt vin
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk dragon
Tillbehör:
2 purjolökar
Skölj och torka kycklingen. Dela den i 10 - 12 bitar. Sätt ugnen på 175°.
Bryn kycklingbitarna i litet av fettet och lägg över dem i en ugnssäker form. Ansa, skölj och skiva färska champinjoner. Fräs champinjonerna i resten av fettet. Strö över mjölet och späd med vin, vatten och grädde. Låt såsen koka upp. Smaksätt med salt, peppar och dragon.
Häll såsen över kycklingen i formen. Lägg på lock eller aluminiumfolie. Sätt in formen på galler något under mitten i ugnen och stek tills kycklingen är klar, ca 30 minuter.
Ansa och skölj purjolökarna. Skär dem i ca 5 cm långa bitar och koka dem i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka, ca 5 minuter.
Servera grytan med purjolöken.
4 personer
1 kyckling, ca 1 kg
25 g smör eller margarin
200 g färska eller djupfrysta skivade champinjoner
2 msk vetemjöl
2 dl vitt vin
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk dragon
Tillbehör:
2 purjolökar
Skölj och torka kycklingen. Dela den i 10 - 12 bitar. Sätt ugnen på 175°.
Bryn kycklingbitarna i litet av fettet och lägg över dem i en ugnssäker form. Ansa, skölj och skiva färska champinjoner. Fräs champinjonerna i resten av fettet. Strö över mjölet och späd med vin, vatten och grädde. Låt såsen koka upp. Smaksätt med salt, peppar och dragon.
Häll såsen över kycklingen i formen. Lägg på lock eller aluminiumfolie. Sätt in formen på galler något under mitten i ugnen och stek tills kycklingen är klar, ca 30 minuter.
Ansa och skölj purjolökarna. Skär dem i ca 5 cm långa bitar och koka dem i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka, ca 5 minuter.
Servera grytan med purjolöken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar