SENAPSPANERADE KYCKLINGAR
Kyckling är populärt bland matlagare av flera olika skäl. Förutom att kyckling är gott, så är det också lätt att variera. Det är dessutom ofta extrapris på dem. En enkel men läcker variant får man om man senapspanerar kycklingen.
4 portioner
2 kycklingar à ca 1 1/4 kg
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
ca 2 msk ljus senap, gärna fransk
2 msk ströbröd
smör eller margarin
Ta ur och skölj kycklingarna. Torka dem väl och klyv dem i halvor. Gnid kycklinghalvorna både in- och utvändigt med salt och peppar. Lägg kycklinghalvorna på ett smort, ugnssäkert fat. Bred på senapen och strö över ströbrödet. Klicka på litet matfett.
Stek kycklingarna i ugn vid 250 - 275 grader ca 30 minuter eller tills de är vackert bruna. Servera dem genast tillsammans med t ex pommes frites, sprödvärmt pain riche och grönsallad.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter.
Kyckling är populärt bland matlagare av flera olika skäl. Förutom att kyckling är gott, så är det också lätt att variera. Det är dessutom ofta extrapris på dem. En enkel men läcker variant får man om man senapspanerar kycklingen.
4 portioner
2 kycklingar à ca 1 1/4 kg
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
ca 2 msk ljus senap, gärna fransk
2 msk ströbröd
smör eller margarin
Ta ur och skölj kycklingarna. Torka dem väl och klyv dem i halvor. Gnid kycklinghalvorna både in- och utvändigt med salt och peppar. Lägg kycklinghalvorna på ett smort, ugnssäkert fat. Bred på senapen och strö över ströbrödet. Klicka på litet matfett.
Stek kycklingarna i ugn vid 250 - 275 grader ca 30 minuter eller tills de är vackert bruna. Servera dem genast tillsammans med t ex pommes frites, sprödvärmt pain riche och grönsallad.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar