HALLONDESSERT
Det här är en utmärkt efterrätt, som är lätt att göra i ordning och ställa i kylen en stund medan man äter middagen. Tänk dock på att den inte kan lagas för långt i förväg, bären vill då safta sig och desserten blir tunnflytande.
4 portioner
250 g djupfrysta hallon
1 - 2 msk socker
½ msk vaniljsocker
2 bägare naturell yoghurt, ca 400 g
2 dl vispgrädde
Låt hallonen tina något. Spara några vackra bär till garnering.
Mosa resten av hallonen med en gaffel. Tillsätt socker och vaniljsocker. Blanda yoghurt och bärmos, smaka av och tillsätt ev litet mer socker om så behövs. Vispa grädden och vänd ned den i hallonblandningen.
Lägg upp desserten i portionsglas och dekorera med hela bär. Låt stå i kylskåp en stund före serveringen. Servera med någon liten kaka, t ex knäckflarn, om du vill.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter
+ tid för avkylning.
Det här är en utmärkt efterrätt, som är lätt att göra i ordning och ställa i kylen en stund medan man äter middagen. Tänk dock på att den inte kan lagas för långt i förväg, bären vill då safta sig och desserten blir tunnflytande.
4 portioner
250 g djupfrysta hallon
1 - 2 msk socker
½ msk vaniljsocker
2 bägare naturell yoghurt, ca 400 g
2 dl vispgrädde
Låt hallonen tina något. Spara några vackra bär till garnering.
Mosa resten av hallonen med en gaffel. Tillsätt socker och vaniljsocker. Blanda yoghurt och bärmos, smaka av och tillsätt ev litet mer socker om så behövs. Vispa grädden och vänd ned den i hallonblandningen.
Lägg upp desserten i portionsglas och dekorera med hela bär. Låt stå i kylskåp en stund före serveringen. Servera med någon liten kaka, t ex knäckflarn, om du vill.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter
+ tid för avkylning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar