lördag 22 juni 2013

Persiljejärpar

PERSILJEJÄRPAR

4 personer

400 g blandfärs eller kalvfärs
1 tsk salt
2 msk potatismjöl
1½ krm nymald svartpeppar
1 ägg
ca 1½ dl vatten
smör eller margarin

Fyllning:
25 g smör eller margarin
3/4 dl finhackad persilja


Arbeta färsen med saltet. Blanda ned potatismjöl och peppar. Tillsätt ägget och späd med vattnet.

Rör samman fyllningen. Bred ut färsen på ett vattensköljt bräde till en rektangel. Lägg persiljesmöret som en sträng längs med ena långsidan och rulla samman som en rulltårta. Skär rullen i 8 bitar. Bryn järparna runt om och låt dem eftersteka på svag värme 5 - 8 minuter utan spädning.

Koka upp litet buljong och grädde till sky eller red med litet vetemjöl till sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar