lördag 29 juni 2013

Aromsmör till grillat

NÅGRA OLIKA SORTERS AROMSMÖR TILL
GRILLKÖTTET!

Till samtliga smör gäller följande:

Blanda smör och smaksättning, forma till en 5 cm tjock rulle, svep in i plastfolie och förvara i frys några timmar. Ta fram den en stund före serveringen och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Räcker till 4 - 6 portioner.


Ädelostsmör:
25 g smör, rumsvarmt
75 g ädelost
½ dl klippt persilja
1 msk konjak

Italienskt smör:
100 g smör, rumsvarmt
2 msk riven parmesan
4 bitar soltorkade tomater, grovhackade
1 msk tomatpuré
½ krm chilipeppar
½ kruka hackad basilika
1 - 2 vitlöksklyftor, pressade

Citron-paprikasmör:
100 g smör, rumsvarmt
1 msk pressad citron
1 msk rivet skal av citron
½ dl fintärnad röd paprika
2 krm paprikapulver
1 tsk flytande honung

Curry- och gräslökssmör:
100 g smör, rumsvarmt
½ dl gräslök, finhackad
2 tsk curry

Ostsmör med oliver:
50 g smör, rumsvarmt
50 g fetaost eller chèvre
2 msk riven parmesan
½ dl pimientofyllda gröna oliver,
grovhackade

Rödvinssmör med timjansmak:
100 g smör, rumsvarmt
2 msk finhackad gul lök
2 dl rödvin
½ dl finhackad timjan

Koka löken med vinet tills nästan all vätska avdunstat. Låt kallna och blanda med smör och timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar