lördag 29 juni 2013

Frasgratinerade lammkotletter med bakad fylld potatis

FRASGRATINERADE LAMMKOTLETTER MED
BAKAD FYLLD POTATIS

En praktisk bjudrätt som kan förberedas. När gästerna kommer är det bara att gratinera lammkotletterna. Potatisen kan varmhållas under tiden.

4 portioner

8 - 12 dubbla lammkotletter
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 msk smör

Frasgratinering:
½ dl riven parmesan
½ dl ströbröd
1 knippa persilja
½ kruka basilika
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja

Tillbehör:
4 bakpotatisar
2 dl crème fraîche
½ dl finhackad gul lök
sallad av röda och gula tomater


Sätt ugnen på 225°.

Skär små snitt i kanten på lammkotletterna. Bryn dem på båda sidor, salta och peppra och lägg dem omlott på ett ugnssäkert fat. Hacka persiljan, basilikan och vitlöken i en matberedare. Tillsätt parmesan och ströbröd. Häll i oljan och kör till gröna smulor. Fördela smulorna över kotletterna och stek dem mitt i ugnen ca 10 minuter.

Borsta potatisarna och låt skalet sitta kvar. Koka dem nästan färdiga och ställ in dem i ugnen en stund innan lammkotletterna ställs in. Skär bort ett "lock" från potatisarna, gröp ur och blanda innehållet med crème fraîche och lök. Lägg tillbaka blandningen i skalen och servera till lammkotletterna.

En tomatsallad blir ett fint komplement.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar