LÖKRISOTTO MED STEKTA ÄGG
Det är inte alls nödvändigt att äta kött eller fisk vid varje måltid. Den här risotton får smak av olika sorters lök. Med stekta ägg till blir det hela en idealisk lunch- eller kvällsrätt.
4 portioner
3 - 4 gula lökar
1 - 2 vitlöksklyftor
1 - 2 purjolökar
2 msk smör eller margarin
2½ dl långkornigt ris
6 dl buljong
ev ½ tsk sellerisalt
4 ägg
2 msk finklippt gräslök
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och ansa purjolöken. Strimla den fint. Fräs lök, vitlök och purjo i matfett i en kastrull. Löken får inte bli brynt. Tillsätt riset och låt det fräsa med tills det fått litet färg. Späd då med buljongen, litet i sänder, och koka under lock ca 18 minuter. Krydda ev med sellerisalt.
Stek äggen. Lägg upp risotton portionsvis, lägg ett ägg på varje portion och strö över klippt gräslök.
Servera med riven ost och grönsallad.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Det är inte alls nödvändigt att äta kött eller fisk vid varje måltid. Den här risotton får smak av olika sorters lök. Med stekta ägg till blir det hela en idealisk lunch- eller kvällsrätt.
4 portioner
3 - 4 gula lökar
1 - 2 vitlöksklyftor
1 - 2 purjolökar
2 msk smör eller margarin
2½ dl långkornigt ris
6 dl buljong
ev ½ tsk sellerisalt
4 ägg
2 msk finklippt gräslök
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och ansa purjolöken. Strimla den fint. Fräs lök, vitlök och purjo i matfett i en kastrull. Löken får inte bli brynt. Tillsätt riset och låt det fräsa med tills det fått litet färg. Späd då med buljongen, litet i sänder, och koka under lock ca 18 minuter. Krydda ev med sellerisalt.
Stek äggen. Lägg upp risotton portionsvis, lägg ett ägg på varje portion och strö över klippt gräslök.
Servera med riven ost och grönsallad.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar