KYCKLINGBRÖST I PAPRIKASÅS
Bröstbitar av kyckling är matiga och fina. Om du lagar till dem efter det här receptet blir de till en delikatess passande som bjudmat.
4 portioner
1 pkt djupfrysta kycklingbröst, ca 700 g
(det var då det, nu för tiden är det mastodontfiléer!)
smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1/4 tsk oregano
ca ½ msk paprikapulver
1 tsk vetemjöl
ca ½ dl hönsbuljong
ca 1½ dl gräddfil
Tina kycklingbrösten väl. Torka av dem ordentligt med hushållspapper. Bryn dem i matfett i en stekpanna, salta och krydda. Ta upp kycklingbrösten.
Tillsätt ev ytterligare matfett i stekpannan och fräs paprikapulvret. Det får dock inte brynas. Rör ut vetemjölet i buljongen. Späd i stekpannan med buljong och gräddfil.
Lägg tillbaka kycklingbrösten i stekpannan och låt alltsammans sjuda på mycket svag värme ca 10 minuter. Servera med stekta brödkrutonger eller kokt ris samt en sallad.
Färsk, styckad kyckling kan självklart också tillagas på samma sätt.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter +
tid för kycklingbrösten att tina.
Bröstbitar av kyckling är matiga och fina. Om du lagar till dem efter det här receptet blir de till en delikatess passande som bjudmat.
4 portioner
1 pkt djupfrysta kycklingbröst, ca 700 g
(det var då det, nu för tiden är det mastodontfiléer!)
smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1/4 tsk oregano
ca ½ msk paprikapulver
1 tsk vetemjöl
ca ½ dl hönsbuljong
ca 1½ dl gräddfil
Tina kycklingbrösten väl. Torka av dem ordentligt med hushållspapper. Bryn dem i matfett i en stekpanna, salta och krydda. Ta upp kycklingbrösten.
Tillsätt ev ytterligare matfett i stekpannan och fräs paprikapulvret. Det får dock inte brynas. Rör ut vetemjölet i buljongen. Späd i stekpannan med buljong och gräddfil.
Lägg tillbaka kycklingbrösten i stekpannan och låt alltsammans sjuda på mycket svag värme ca 10 minuter. Servera med stekta brödkrutonger eller kokt ris samt en sallad.
Färsk, styckad kyckling kan självklart också tillagas på samma sätt.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter +
tid för kycklingbrösten att tina.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar