LEVER MED BACON OCH PURJO
Lever är både nyttigt och gott. Här serveras den stekta levern med ett bacon- och purjolöksfräs. Riven pepparrot över ger pikant smak, men var försiktig - smaken kommer efteråt.
4 portioner
400 - 500 g nötlever
mjölk
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 - 6 skivor bacon
½ purjolök
1 - 1½ msk riven pepparrot
Putsa levern och skär den i skivor. Lägg dem i mjölk några timmar. Ta upp leverskivorna och låt dem rinna av. Torka dem och stek dem på måttlig värme i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg upp levern på varmt serveringsfat.
Strimla baconet. Strimla och skölj purjon. Fräs bacon och purjo i stekpannan och smaksätt med pepparrot efter smak. Fördela bacon- och purjofräset över levern och servera, gärna med potatismos och persiljeströdd grönsallad.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter
+ tid för mjölkläggning
Lever är både nyttigt och gott. Här serveras den stekta levern med ett bacon- och purjolöksfräs. Riven pepparrot över ger pikant smak, men var försiktig - smaken kommer efteråt.
4 portioner
400 - 500 g nötlever
mjölk
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 - 6 skivor bacon
½ purjolök
1 - 1½ msk riven pepparrot
Putsa levern och skär den i skivor. Lägg dem i mjölk några timmar. Ta upp leverskivorna och låt dem rinna av. Torka dem och stek dem på måttlig värme i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg upp levern på varmt serveringsfat.
Strimla baconet. Strimla och skölj purjon. Fräs bacon och purjo i stekpannan och smaksätt med pepparrot efter smak. Fördela bacon- och purjofräset över levern och servera, gärna med potatismos och persiljeströdd grönsallad.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter
+ tid för mjölkläggning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar