lördag 1 juni 2013

Korvchili

KORVCHILI

Av korv och grönsaker kan man göra en snabblagad gryträtt. Smaka av väl med chilipepparn - den som gillar kryddstark mat kan kanske ta dubbla mängden.

4 portioner

8 wienerkorvar eller frukostkorvar
4 gula lökar
1 msk smör eller margarin
1 pkt djupfrysta brytbönor, ca 300 g
1 - 2 röda paprikor
2 dl buljong
2 msk tomatpuré
ca ½ tsk chilipeppar
ev salt


Skär korven i bitar. Skala och hacka löken. Fräs korv och lök i litet matfett i en gryta.

Tina bönorna lätt. Skär dem ev i mindre bitar. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Tillsätt bönor och paprika till grytan och häll på buljong och tomatpuré. Låt det hela sjuda på svag värme tills löken blivit mjuk och allt är genomvarmt.

Smaka av med chilipeppar och salt om så behövs. Servera grytan rykande het med kokt ris eller bröd.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar