söndag 30 juni 2013

Kyckling med basilikasås

KYCKLING MED BASILIKASÅS

Rätten kan serveras kall eller varm. Kycklingfilén ska nästan sjuda som man gör med fisk, alltså ytterst försiktigt.

6 personer

6 kycklingfiléer
2 dl vitt vin
2 dl hönsbuljong
2 msk hackad schalottenlök
20 rosépepparkorn

Sås:
10 mogna tomater
rivet skal av 1 apelsin
2 msk olivolja
3 krm salt
½ dl finhackad basilika


Häll vin och buljong i en kastrull, inte vidare än att 6 filéer får plats. Tillsätt lökhack och peppar. När vätskan kokat upp läggs filéerna i och får sakta sjuda ca 10 minuter. Köttsaften ska vara helt klar när du sticker i köttet, då är det färdigt. Håll det varmt eller låt filéerna kallna i buljongen, beroende på hur du vill servera rätten.

Skålla och skala tomaterna. Ta bort kärnorna och kör tomatköttet i mixer. Tillsätt de övriga ingredienserna till såsen och mixa tills såsen blivit skummig.

Skär upp köttet och servera det på en sjö av såsen. Gott till är lättkokta primörgrönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar