söndag 30 juni 2013

Konjaksmarinerade kycklingklubbor

KONJAKSMARINERADE KYCKLINGKLUBBOR

Kycklingklubborna får en pikant smak av konjak och apelsin. De marineras några timmar och kan serveras som tilltugg till öl eller som huvudrätt med potatissallad till.

6 personer

6 stora kycklingklubbor, färska eller tinade frysta

Marinad:
1 1/4 dl stark apelsinjuice
5 msk konjak
2 msk hackad färsk mejram
eller oregano


Putsa kycklingklubborna och skär bort överflödigt fett. Snitta skinnet litet.

Vispa samman alla ingredienserna till marinaden i en skål eller burk med lock. Lägg i klubborna och blanda om väl. Ställ det kallt i 4 timmar eller över natten. Vänd ett par gånger under tiden.

Grilla långsamt över lätt glöd för att klubborna ska bli genomstekta och inte för hårt grillade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar