KINAGRYTA
4 personer
Ca 400 g benfritt griskött av
bog eller skinka
2 gula lökar
1 paprika
2 stjälkar bladselleri
1 burk böngroddar, ca 400 g,
eller 250 g färska böngroddar
olja
1 tsk maizena
Marinad:
1 msk olja
1 msk vinäger
4 msk kinesisk soya
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm mald ingefära
2 msk sherry eller vatten
Putsa köttet rent från hinnor och skär det i tunna strimlor. Blanda samman marinaden och lägg ned köttet i den. Rör om och låt köttet stå medan resten förbereds.
Skala och skiva löken. Kärna ur paprikan och skölj den. Skär paprikahalvorna i strimlor. Spola böngroddarna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Ta upp köttet ur marinaden och låt det rinna av väl. Spara marinaden.
Hetta upp en stekpanna och häll i litet olja. Lägg i köttet och rör med en träspade så att köttet blir brynt runt om. Låt bryna 2 - 3 minuter på stark värme. Ta upp köttet. Häll litet mer olja i pannan och låt den bli varm. Lägg i lök och paprika och fräs ca 2 minuter. Ta upp lök och paprika och fräs därefter böngroddarna i litet olja.
Blanda samman kött och grönsaker i pannan. Rör ut maizenan i marinaden och häll den under omrörning över ingredienserna i pannan. Låt allt koka upp och koka någon minut.
Servera grytan omedelbart, så att grönsakerna har kvar sin spänst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar