BASILIKAKRYDDAD LÖK- OCH TOMATSOPPA
4 personer
500 g färska tomater
1 morot
1 purjolök
2 gula lökar
ca 25 g smör eller margarin
1 l hönsbuljong (tärning)
1 - 2 msk färsk hackad basilika
eller 1 - 2 tsk torkad
salt
nymald svartpeppar
Tillbehör:
rostade brödtärningar
Skala moroten och skär den i tärningar. Ansa och skiva purjolöken. Skala och hacka löken. Fräs morot och lök i fettet 5 minuter utan att de tar färg.
Doppa tomaterna i kokande vatten och dra av skalen. Skär tomaterna i bitar och lägg dem i grytan med löken. Häll på buljongen och låt alltsammans koka på svag värme under lock ca 20 minuter.
Passera soppan genom sikt eller kör den i omgångar i matberedare eller mixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt basilikan och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar