lördag 22 juni 2013

Basilikakryddad lök- och tomatsoppa

BASILIKAKRYDDAD LÖK- OCH TOMATSOPPA

4 personer

500 g färska tomater
1 morot
1 purjolök
2 gula lökar
ca 25 g smör eller margarin
1 l hönsbuljong (tärning)
1 - 2 msk färsk hackad basilika
eller 1 - 2 tsk torkad
salt
nymald svartpeppar

Tillbehör:
rostade brödtärningar


Skala moroten och skär den i tärningar. Ansa och skiva purjolöken. Skala och hacka löken. Fräs morot och lök i fettet 5 minuter utan att de tar färg.

Doppa tomaterna i kokande vatten och dra av skalen. Skär tomaterna i bitar och lägg dem i grytan med löken. Häll på buljongen och låt alltsammans koka på svag värme under lock ca 20 minuter.

Passera soppan genom sikt eller kör den i omgångar i matberedare eller mixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt basilikan och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar