lördag 22 juni 2013

Fläskfilé i senapssås

FLÄSKFILÉ I SENAPSSÅS

4 personer

500 g fläskfilé
3/4 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 msk vetemjöl
smör eller margarin
ev ½ dl konjak eller brandy
2 dl vispgrädde
2 - 3 msk ljus senap, helst osötad
2 tsk pressad citronsaft
½ dl finhackad persilja


Skär filén i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda salt, peppar och mjöl och vänd skivorna i blandningen. Bryn köttet på bägge sidor - men inte på för stark värme så den bränner i pannan! Häll över konjaken och tänd på. Ha ett lock till hands att ev släcka lågorna med.

Ta upp köttet och häll grädden i pannan. Tillsätt senap och citronsaft och vispa till en jämn sås. Lägg i köttet. Efterstek ett par minuter. Strö över persilja och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar