lördag 22 juni 2013

Jordgubbsglass

JORDGUBBSGLASS

4 personer

5 dl (250 g) jordgubbar,
färska eller djupfrysta osockrade
eller lättsockrade
2 äggulor
1 dl socker
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde

Sås:
5 dl jordgubbar
1 msk pressad citronsaft

Garnering:
ev färska jordgubbar
citronmelissblad


Mosa jordgubbarna väl, t ex i matberedare. Vispa äggulor och socker pösigt. Koka upp mjölken och häll den kokhet över äggvispet under omrörning. Blanda ned jordgubbsmoset och grädden om glassmassan körs i glassmaskin. Ska man frysa på vanligt sätt blandar man ned jordgubbsmoset i äggvispet. Vispa grädden och vänd ned den i jordgubbssmeten.

Häll glassmeten i glassmaskinen och låt den gå 20 - 40 minuter eller häll smeten i en aluminiumform. Täck och frys ca 3 timmar.

Passera jordgubbarna till såsen eller kör dem i matberedare. Rör ned citronsaften.

Lägg upp glassen i portionsskålar och häll såsen runt om. Garnera med skivade jordgubbar och några blad citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar